torsdag 24 november 2011

Höstrosor

Tänk vilken underbar höst vi haft.är inte alla år man kan fotografera rosor den 24 november.

Vaknade med en otrolig huvudvärk.Var väl sviterna efter gårdagens resa.Blir för mycket prat och tjat för mej som bor i tystnaden i skogen.Hade en 88 årig dam som bordsgranne,som pratade oavbrutet.Till slut undrade jag nästan var avstängningsknappen fanns på henne.


Relaterande till gårdagens bussresa,så var vi också och tittade på utställningen Bondens år vid Cesarstugan.Det var visst fotoförbud,men det såg jag för sent.Tror väl inte jag blir straffad för de här bilderna.Det var vaxdockor i människostorlek,riktigt fint gjorda faktiskt.Men det finaste på den utställningen,var absolut alla de gamla kvinnokläderna från ett helt sekel.Mycket tjusigt.

Idag blåser det ,så det viner runt husknutarna,skall baka lussekatter.Men måste bära in ved först.För när det blåser blir det kallt i stugan.

Bussresan

Här är gänget på väg till bussen.

Här äter vi årets första julbord.Vilket konstigt uttryck egentligen.Man äter ju inte bordet utan maten PÅ bordet.Undrar just vad det är för en konstig typ som kallade det så från början.

Scenen i den sal där vi åt maten.

Detta var ett besök på Cesargården strax utanför Falköping.Byggnader som såg riktigt gamla ut både på ut och insidan.Men vi fick sedan reda på att de var uppbyggda 1992.Tänk vad man kan bli lurad.Men fint var det. 
Så blev det ett besök på Falbygdens ost.Men vilken BESVIKELSE,jag som trodde att man skulle få se lite osttillverkning.Men ikke,det var en helt vanlig affär,visserligen med massor av olika ostar, men ändå!!!Så fanns där en julmarknad också,där det mesta höll fantasipriser.
Eftermiddagskaffet intogs i Mullsjö och det var absolut den tråkigaste lokal jag fikat i någon gång.Såg mer ut som en industrilokal än ett matställe.Var hemma vid 19 tiden och det var väl det bästa på hela dagen.