lördag 7 april 2012

En vit påskafton


Tänk vad snö vi fick alldeles gratis i natt,helt onödigt,nu när våren var på så god väg.Plockade in 2 påskliljor igår,som var på väg att slå ut och idag på morgonen så visade dom upp sig i all sin prakt.

Findus går här och gnäller,han vill gå ut,men det är ju SNÖ ju.Trampade runt på trappan i ren protest.Jag har spåren på bild.Skönt att ta det lugnt och kunna vara inomhus och inte ha något speciellt bokat för dagen..Ser ut att bli en vacker vinterdag med sol idag.Hoppas,hoppas att solen tar bort snön så fort som möjligt.
GLAD PÅSK på er allihop och det är alltid roligt med lite kommentarer.

PÅSKAFTON 2012.

torsdag 5 april 2012

Blåkullafärd..

Dags att smörja kvasten och åka till Blåkulla .Det blåser riktigt ordentligt,så färden dit går nog med kvastfart.Katten får hålla sig hemma i år.Han skötte sig inte förra året på Blåkulla.Han trodde att han var störst,bäst och vackrast,men det fanns andra katter som tyckte det också,så det blev slagsmål,vilket inte uppskattades av dom andra kärringarna.För givetvis var det bara min katts fel.
Har kluvit en del ved idag igen.Man kan nästan tro att jag gör det för skojs skull.Men se då har man fel,fel,fel. Gör det endast för att slippa frysa i vinter.För antagligen kommer det en vinter efter hösten,om inte,så har jag jobbat i onödan,vilket lär visa sig.
GLAD PÅSK på er allesamman och var rädda om varandra den stund vi vandrar på jorden.

onsdag 4 april 2012

NEJ,NEJ,NEJ!

Så kom bakslaget för våren.Visserligen väntat,men ack så onödigt.De stackars narcisserna ser helt frusna ut och det är inte konstigt,när det är 5 minusgrader vid 8.30 på morgonen.
Snön som kom för några dagar sedan är i alla fall borta.Underligt egentligen,att det nästan alltid blir dåligt/kallt väder lagom till påsk?Det har tydligen ingen betydelse när påsken infaller.Blir likadant om påsken är sen.Ilandsproblem visserligen,men man har väl rätt att undra.(Som min svägerska brukar säga).
Kattserenad på morgonen idag igen,men lilla Stumpan har sovmorgon ,Sover fortfarande i sin stol trots att klockan är snart 9.30.Hon stör ingen minsann.
Så var all ved uppsågad,så nu är det bara att klyva upp resten av veden.Får se om vi börjar så smått i eftermiddag.Skönt att ha det gjort,så det får ligga och torka.
Annars håller jag på  med att virka maränger,helt idealiska för bantaren och inte tar dom slut heller.Får placera dom på ett ställe där inte Sarah kommer åt dom bara. För då ligger dom inte kvar på sin plats.