torsdag 19 april 2012

Grodyngel

Tänk att även träd kan få vårtor.
Mina grodyngel för en vecka sedan.


Och nu ser dom ut så här.De är väldigt aktiva så fort man rör lite på burken.Spännande att kunna följa denna utveckling på nära håll.
Idag flyger försvaret med helikoptrar över mig,så fönsterrutorna skallrar.Usch och Fy.Mina katter blir alldeles vettskrämda,hur är det då med djuren ute i skogen?Nu börjar det ju födas massor med ungar i skogen.Hoppas jag ser någon på mina morgonpromenader.Jag tände i braskaminen och Stumpan kom direkt och lade sig på pallen framför.Hon älskar verkligen värmen,Har så kalla fötter så hon behöver värma sig  och känner jag henne rätt,så ligger hon där resten av dagen.
Var rädda om varandra.

tisdag 17 april 2012

Äntligen klart


ÄNTLIGEN är jag klar med veden.Idag har det både regnat,snöat,haglat och varit strålande solsken.Tala om aprilväder.Men nu är det färdigt,så nu får det ligga och torka tills det skall bäras/köras in i vedskjulet.Använder man ved,så blir man varm många gånger.

Nog är det vår alltid.Har sett sädesärlan-bofinken-staren-enkelbeckasinen-rödhaken.tofsvipan och lärkan.
Det här är den årstid som jag gillar allra mest,Har löven slagit ut så är den finaste tiden nästan över i mitt tycke.Just nu är det precis som att naturen håller andan ett tag..
Imorgon skall sommardäcken på och sedan får det förbaske  mig inte komma mer snö.Tänkte passa på att gå på marknaden i Gränna en stund.Skall hälsa på en f.d jobbarkompis också.Så det skall nog bli en bra dag,

Var rädda om varandra.<3 <3 <3