lördag 3 december 2011

Dörrkransar och böcker

Så blev det några kransar ändå.hade en beställning på fyra kransar till imorgon och har gått och tvekat länge om jag skulle göra några alls.Men jag kom på bättre tankar och med brasan brinnande,så kom arbetslusten.Leverans sker i morgon
Så har då LANIFA  DESIGN slagit till igen.


Annars har vädret varit som vanligt,med blåst och gråväder,ett riktigt depparväder.Jag har aldrig haft några problem med sådant.Men synd om alla som har det.
En liten reflektion bara.Varför skall alla så kallade kändisar skriva böcker?T ex. Mia Skäringer och Zlatan,jag bara undrar vad förlagen tänker med. De kan refusera bra manus ,men ta in sådan smörja.Mia har ett otroligt litet ordförråd,det innehåller mest svordomar och könsord och Zlatan har inte ens skrivit sin bok själv.Men folk köper. Tänk om folk gav sjutton i det,då kunde förlagen stå där med lång näsa.

torsdag 1 december 2011

Omberg , Barnamordskorset och Kungasalen

Har letat på goggle om sägner och sagor från Omberg.Hittade massor,men det mesta visste jag redan.Däremot hittade jag något om Barnamordskorset utanför Ödeshög, något som jag inte hört talas om.Måste åka dit och se om jag känner något, eftersom jag är extra känsligt mot  sådant.Har upplevt en hel del oförklarliga saker i mitt liv.Inte alls skrämmande utan bara spännande i mitt tycke.
Var ensam kvar i kungasalen på Bjälboättens palats(efter Gammeljul,som jag jobbat på i 9 år) en sen vinterkväll. Det viskades och prasslade i hörnen,det slog i borden,det fläktade runt om mej,det blåste mej i nacken ,skuggor kom och gick,skrik,slammer och allmänt oväsen.
Det blev för mycket för mej till slut.Så jag lämnade dom,så de fick ha sitt gästabud för sej själva.Antagligen var det det dom ville.Enda gången jag tyckt att sånt har varit obehagligt.
Annars tycker jag att ockultism är spännande.Det finns så mycket som vi människor inte har en aning om.Andra dimensioner t.ex.

tisdag 29 november 2011

Julmarknad och lussekatter.

Mitt bord på julmarknaden.Grishuvudet av Rosa Ljung fick jag ta med mej hem igen.Men det kanske går nästa gång.Det är ganska häftigt faktiskt.Massor med folk hela tiden och det var verkligen roligt.Trött,trött när jag kom hem.Tänk vad folk köper mycket onödigt.300:- för en granrisbock,som är slut efter jul.Ja han som sålde blev nog glad.Klart det är mycket arbete med en sådan,men vad skall man ha den till?Prydnad?Jag vet inte.Men smaken är som baken,delad.

Här sitter tomten Åberg och ler,men godiset han hade var stenhårt.



                                                                                                                                                                                   Så blev det söndag och eftersom jag inte hunnit med att baka lussekatter till 1.a                                                                        advent,så fick det bli då.Frysen full med lussekatter och det skall räcka till nyår.
Har haft en enorm blåst i flera dagar,trodde nästan att strömmen skulle försvinna.Men det klarade sej den här gången.Plockade upp tre skottkärror med nerblåsta grenar(från mina stora askar) i min trädgård.
Tänk vad mycket man har hunnit med den här hösten,skönt att det inte kommit någon snö än.Kan gärna vänta till jul.
Broderade färdigt min julgardin idag och den åker upp  i morgon.