lördag 15 oktober 2011

Vardag i skogen.

Vintern kryper allt närmare,med allt vad det innebär.Eldning,vedhämtning,asktömning ja en helt vanlig vardag här.Stumpan ligger i sin korg,Findus ligger i en trälåda(det ser onekligen trångt ut) och Sarah ligger i fönstret och har svansen som värmeledare.Tror inte dom kan ha det så mycket bättre.Ut går dom bara om solen skiner.Sarah,min fina ragdoll,är så fin så hon har en låda för kiss och en låda för bajs.
Har tillverkat en väst i medeltida stil,kanske kan det bli mer.Alltid roligt att göra lite annorlunda grejor.Men om det uppskattas är en annan sak.Strunt samma,jag tycker det är roligt och det är huvudsaken.

torsdag 13 oktober 2011

Änglatrumpet och äldrevård.


Undrar just varför det kan bli olika färger på blommorna som kommer från samma stjälk?Den ena ljusgul och den andra ljusorange.Hur som helst,vackra är dom i alla fall och jättestora.
Varit och hälsat på min gamla mor idag.Blir alltid lika ledsen av att behöva se henne ligga så där.Hon snackar en obegriplig rotvälska och tittar inte på mej en gång.Tror inte hon känner igen mej.det har hon nog inte gjort de senaste 5-6 åren.Jag känner mej så otillräcklig,jag skulle vilja kunna tränga igenom bubblan hon lever i.Bara för att kunna få någon liten stund av kontakt.Hon är bara ett kolli,som de byter blöjor på och matar.Sedan ligger hon där i sin ensamhet.Det är så fruktansvärt att se,hon som alltid var i farten osv.Orkar inte skriva mer om det,mina ögon är fulla av tårar.Varför är livet så grymt?

onsdag 12 oktober 2011

Kvinnokraft


Satt och lekte lite med stickor och garn.Såhär blev resultatet.En norsk folkdräkt.De pryder sin plats på soffkanten.Förspilld kvinnokraft kallas det visst för,men vad skall man då kalla den kraft man lägger ner på datan nu för tiden?Den är ännu mer förspilld.Handarbetet blir ju kvar eller hur?
Tänk att jag fick min tvätt torr ute idag,det var helt fantastiskt.Solen sken och det blåste.Kan ju berott på det förstås.
Hörde fem skott här ikväll,antagligen någon stackars älg som fick släppa livet till.Det lät väldigt nära,tur att man inte var ute.