lördag 31 december 2011

Nyårsafton med minnen

Vattnet forsar fram.

Fruset vattenskum,det såg verkligen skumt ut.

Bilder från min skogspromenad idag på nyårsafton.På den här bilden ser det ut som en stor uggla som sitter i skogen. men det var bara en myrstack som haft påhälsning.Var en skön promenad på drygt 1,5 timma som gick över stock och sten.Frusna trattkantareller visade upp sig lite här och där.En underlig nyårsafton,men det var i alla fall några minusgrader idag och rimfrosten gnistrade i solskenet.Gudomligt vackert.

För 20 år sedan jobbade jag på Gyllene Uttern ikväll.Jag var med och serverade på nyårsbalen.Fullpackat med folk och fin stämning,vi servitriser sprang nästan benen av oss mellan borden.Så slog vi vad om att den som lyckades sälja en hela Gula änkan skulle få ett pris.För det var inte vanligt att någon köpte en hel flaska,den kostade på den tiden nästan 600:-.
Jag hade en äldre herre med en betydligt yngre dam vid ett av mina bord.Jag såg chansen och frågade vad de ville skåla in det nya året med.Han undrade om jag hade något förslag och givetvis svarade jag:Gula änkan.Ja det låter bra sa han,då klämde jag i med att då tar vi en hel flaska då?Inte kunde han säga nej till det,hade ju låtit snålt att bara beställa två glas,han ville så klart imponera på damen han hade med sig.Gissa vem som bar huvudet högt när jag beställde flaskan.Vilken känsla och priset fick jag.
Vissa dagar tänker man tillbaka på gamla minnen.
GOTT NYTT ÅR  till alla mina läsare.Jag återkommer nästa år.

tisdag 27 december 2011

Tusenskönor och grankottar

Tänk att kunna plocka tusenskönor den 27 december.det kan jag inte minnas att jag gjort förut.Förra året hade vi en meter snö.så då plockade jag inga blommor i alla fall.

Så har då hackspetten slagit till igen.En hel kasse full med grankottar, har jag plockat upp i min trädgård.Jag har bara en gran i utkanten av min trädgård,men dessa låg under två av mina stora askar.Har sett hackspetten komma flygande med dem från granskogen,som ligger ett par hundra meter härifrån.Vad stark han måste vara?Men inte har jag gett honom tillåtelse att sitta i min trädgård och äta upp fröna.Tycker kanske att han har en fin utsikt härifrån,man vet aldrig.de brinner bra i alla fall.

Här syns mina övervintrande pelargoner.Tycker det ser mer ut som en tidig vårdag än en decemberdag.Ser att mina syrener är fulla med knoppar.Bara dom inte fryser bort om det blir kallt.Men fåglarna äter för fullt,solrosfrö,äpplen,talgbollar o nötter är mums för de små liven.